П`ятниця, 29 Березня 2024, 00:37
Вітаю Вас Гість | RSS
Пошук
Головна | Реєстрація | Вхід
У світі багато цікавого...
Форма входу
Меню сайту

Розділи новин
Мобільний зв'язок [51]
Новини операторів мобільного зв'язку
АКЦІЇ [9]
Акції, які на даний час проводяться, їх аналіз.
Новинки сезону [7]
Комп'ютери, ноутбуки, КПК, Мобільні телефони, GPS
Комп'ютери [10]
Новинки комп'ютерної техніки
Мобільні телефони [0]
Огляд мобільних новинок сезону
Інтернет [5]
Новини провайдерів, технологій, стандартів підключення до інтернету
Технічний огляд [0]
Огляд досягнень комп'ютерної, офісної, домашньої та мобільної галузі
Супутникове ТВ [0]
Огляд супутників, каналів, кодування...
Онлайн БАНК [0]
Новини онлайн-банкінгу (онлайн-платежі, перекази, банківські послуги)
Нові технічні досягнення [3]
WWW майстерня [1]
Новини програм для створення, редагування,обслуговування сайтів. Технології. Дизайн. Способи втілення веб-сторінок. Бази даних.

Календар новин
«  Травня 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Друзі сайту

Наше опитування
Які канали телебачення Ви найчастіше дивитесь?

Всього відповідей: 5329

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2008 » Травня » 29 » Щоб накрити весь Львів WiFi-Інтернетом треба $100 тис.
Щоб накрити весь Львів WiFi-Інтернетом треба $100 тис.
00:04
Встановлення однієї точки покриття коштує близько 1 тис. доларів. Щоб покрити Львів, потрібно близько сотні таких точок. Однак спочатку ми зупинимося лише на 10, подивимось, що з того вийде. Нам треба дізнатись, розвивати безпроводовий Інтернет у Львові чи взагалі забути про нього, – про це сьогодні, 4 жовтня, у коментарі ЗІКу повідомив заступник директора мережі «Уарнет» Олесь Гірняк.

 

«Музику і фільми через WiFi-Інтернет ніхто качати не буде, оскільки це зовсім не та технологія. У нас буде швидкість 512кбіт/сек. Скачати фільм за таких умов можна за години чотири. У світі на таку швидкість встановлюють ціну 10 грн/год. Самі розумієте, простіше купити фільм», – розповів пан Гірняк.

За словами Олеся Гірняка, безпроводовий Інтернет буде популярним, якщо буде безкоштовним. «Та справді безкоштовного нічого не буває, хтось має платити: ми, міська рада чи якийсь інвестор. Якщо ж Інтернет стане платним, то, звичайно, його популярність різко зменшиться», – зауважив він.

3 жовтня у Львові стартував спільний пілотний проект Львівської міської ради та мережі Уарнет» – WiFi-доступу до інтернету (безпроводовий інтернет). «Зараз більшість ноутбуків підтримують функцію WiFi-доступу. Тому, маючи такий комп’ютер, у місті можна скористатися Інтернетом», – про це сьогодні, 3 жовтня, під час брифінгу на тему «Новий проект Львівської міської ради – безпроводовий Інтернет для львів’ян на вулицях центральної частини міста» повідомив начальник управління інформаційної політики та зовнішніх відносин ЛМР Остап Процик.

«Це комерційний проект мережі «Уарнет». Наразі послуга є безкоштовною. Однак згодом, як і в більшості європейських міст, 15-30 хвилин будуть безкоштовними, а далі час буде платним», – запевнив Остап Процик. Адже, за його словами, проект має шанс вижити, якщо він буд прибутковим. Якщо ж просто дотаційним, завжди є ризик, що дотації припиняться.

Вже сьогодні можна безкоштовно скористатися безпроводовим Інтернетом на пл. Міцкевича. Наступним місцем, де має з’явитися покриття, стане площа Ринок, а згодом і в аеропорту, на залізничному вокзалі, у місцях, де постійно знаходяться туристи, ділові люди, студенти.

«Доступ до інтернету в громадських місцях характеризує розвиток інфраструктури міста. Першим запитанням ділових людей, які приїжджають до Львова, при поселенні в готель – чи є доступ до інтернету. Також для нас важливо, щоб цей проект став сигналом для готелів, ресторанів, кафе», – додав пан Процик.

 

Источник: www.economic.lviv.ua

 

Категорія: Інтернет | Переглядів: 1354 | Додав: proom | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Copyright MyCorp © 2024