П`ятниця, 29 Березня 2024, 01:40
Вітаю Вас Гість | RSS
Пошук
Головна | Реєстрація | Вхід
У світі багато цікавого...
Форма входу
Меню сайту

Розділи новин
Мобільний зв'язок [51]
Новини операторів мобільного зв'язку
АКЦІЇ [9]
Акції, які на даний час проводяться, їх аналіз.
Новинки сезону [7]
Комп'ютери, ноутбуки, КПК, Мобільні телефони, GPS
Комп'ютери [10]
Новинки комп'ютерної техніки
Мобільні телефони [0]
Огляд мобільних новинок сезону
Інтернет [5]
Новини провайдерів, технологій, стандартів підключення до інтернету
Технічний огляд [0]
Огляд досягнень комп'ютерної, офісної, домашньої та мобільної галузі
Супутникове ТВ [0]
Огляд супутників, каналів, кодування...
Онлайн БАНК [0]
Новини онлайн-банкінгу (онлайн-платежі, перекази, банківські послуги)
Нові технічні досягнення [3]
WWW майстерня [1]
Новини програм для створення, редагування,обслуговування сайтів. Технології. Дизайн. Способи втілення веб-сторінок. Бази даних.

Календар новин
«  Лютого 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Друзі сайту

Наше опитування
Які канали телебачення Ви найчастіше дивитесь?

Всього відповідей: 5329

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2009 » Лютого » 15 » Зв'язок та здоров'я: Природа мобільного зв’язку
Зв'язок та здоров'я: Природа мобільного зв’язку
14:53
Природа мобільного зв’язку

Сьогодні в Україні налічується вже більш ніж 51 млн абонентів різних мобільних операторів. Рівень проникнення мобільного зв’язку складає близько 108 %. За 10 років користування мобільним зв'язком кількість абонентів збільшилась в 1000 разів у порівнянні з 1997 роком. Мобільні телефони стали основним засобом комунікації і невід’ємною складовою нашого життя.

Робота мобільного зв'язку забезпечується розвинутою мережею базових станцій (фіксованих антен), які передають інформацію на комутаційні центри за допомогою радіочастотних сигналів (РЧ-сигнали). У світі на сьогодні експлуатується близько 1,4 мільйони базових станцій, більш ніж 20 000 з них розташовані в Україні. З метою забезпечення підвищення якості мобільного зв’язку оператори збільшують кількість базових станцій та здійснюють їх постійне переоснащення відповідно до найновітніших технологічних розробок галузі. Факт наявності значної кількості радіо технічних об’єктів подекуди викликає занепокоєння можливим впливом радіосигналів на здоров’я користувачів.

Дане питання вже давно знаходиться під пильним наглядом світової спільноти. У світі за останнє десятиріччя було проведено кількасот досліджень радіочастотних електромагнітних полів, зокрема наслідків впливу сигналів мобільних пристроїв та мережених елементів на людину. У результаті проведених досліджень Всесвітня Організація Охорони Здоров'я (ВООЗ) офіційно визнала: «Жодна з проведених останнім часом експертиз не підтвердила, що РЧ-поля, створювані мобільними телефонами або базовими станціями, негативно позначаються на здоров'ї людей».

Важливо також знати, що в Україні діють одні з найжорсткіших у світі норм безпеки рівня електромагнітного випромінювання для елементів мережі мобільного зв'язку. Встановлені в Україні максимальні допустимі рівні випромінювання значно нижчі за допустимий рівень впливу РЧ-сигналів радіо та телевізійних передатчиків, деяких інших побутових приладів (наприклад, СВЧ-печей).
З результатами останніх офіційних досліджень можна ознайомитися за наступними посиланнями:

1. Всесвітня організація охорони здоров’я. «Електромагнітні поля та здоров’я населення» (рос.), травень 2006.

2. Ірландський уряд: експертна група. «Вплив електромагнітних полів на здоров’я» (PDF, англ.), березень 2007.

3. Рада охорони здоров’я Нідерландів. «Електромагнітні поля. Щорічне оновлення інформації 2006» (PDF, англ.), лютий 2007.


Часто задаваемые вопросы
  • При здійсненні дзвінка, абонент за допомогою стільникового телефону через радіоканал з'єднується з базовою станцією. Якщо даному абонентові дозволено отримувати послуги стільникового зв'язку, то через мережу базових станцій встановлюється зв'язок з визначеним кінцевим абонентом.

  • Санітарні норми рівнів випромінювання зазначені в документі "Санітарні норми і правила захисту населення від дії електромагнітних випромінювань", що затверджені наказом МОЗ України від 01,08, 96 г № 239 і зареєстровані в Мін’юсті України 29.08.96 р. під № 488/1513. Згідно за цими нормами щільність потоку електромагнітної енергії не повинна перевищувати в місці знаходження людини 2,5 мкВт/см кв.

  • Можна, якщо сумарна потужність випромінювання не перевищує гранично допустимих рівнів, встановлених санітарними нормами.

  • Так, можна, якщо сумарна потужність випромінювання не перевищує гранично допустимих рівнів, встановлених санітарними нормами.

  • Дозвіл на установку базової станції дає Укрчастотнагляд (УЧН) на підставі заявки оператора зв'язку, що здійснює свою діяльність на підставі ліцензії, яка видається Національною комісією з питань зв’язку України (НКРЗ). Перед видачею дозволу УЧН проводить попереднє вивчення проектної документації радіотехнічного об'єкту, сертифікатів на обладнання, проводить аналіз електромагнітної сумісності. Крім того, УЧН проводить постійний моніторинг об'єктів на предмет виявлення порушень: станцій, що введені в експлуатацію, без наявності належних погоджень, і т.д. При цьому на базову станцію обов'язково оформляється санітарний паспорт з розрахунками норм по випромінюванню. Введення в експлуатацію базової станції мобільного стільникового зв’язку здійснюється лише після отримання позитивного висновку органів санітарно-епідеміологічної служби.

  • Місце розташування базової станції обирається виходячи з необхідності забезпечити покриття і якість зв'язку і обумовлене, наявністю приміщень чи територій, що відповідають технічним вимогам для встановлення відповідного обладнання.

  • Для операторів мобільного зв'язку зараз виділено два діапазони — смуги частот в районі 900 Мгц і 1800 Мгц які не перетинаються в частотному спектрі з частотами звичайного телебачення. Устаткування станцій мобільного зв'язку сертифіковане, у тому числі і на побічні випромінювання. Таким чином унеможливлений жодний вплив на побутові прилади включаючи телеприймачі.

Категорія: Мобільний зв'язок | Переглядів: 1632 | Додав: proom | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Copyright MyCorp © 2024